Vacatures voor Applicatiebeheerders
...dé site van en voor applicatiebeheerders

FUNCTIONEEL APPLICATIEBEHEERDER VACATURES

Vacatures Functioneel Applicatiebeheerder? Bekijk hier overzichtelijk alle vacatures gericht op functioneel applicatiebeheer en applicatiebeheerders.

 

- Bekijk hier alle vacatures -

Functioneel Applicatiebeheer

De functioneel applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het functioneel beheer van de applicatie ofwel de informatievoorziening binnen de organisatie waar de applicatiebeheerder werkzaam is. De functioneel applicatiebeheerder test, ondersteunt en ontwerpt applicaties.

 

Functioneel applicatiebeheerder: optimale informatievoorziening

Een functioneel applicatiebeheerder denkt na over hoe informatie en functionaliteit ofwel optimale informatievoorziening kan helpen bij de realisatie van bedrijfsdoelen. Een optimale informatievoorziening maakt het mogelijk de juiste beslissingen te nemen.

 

Functioneel applicatiebeheerder: ondersteuning gebruikers

De applicatiebeheerder ondersteunt de medewerkers bij het gebruik van de applicatie. Wanneer een gebruiker tegen een tekortkoming van de applicatie aanloopt, kan deze een verzoek indienen om de functionaliteit van de applicatie te laten wijzigen. Op deze manier kan de functionaliteit van de applicatie verbeterd en/of uitgebreid worden.

 

De Functioneel applicatiebeheerder: functioneel ontwerp

Naast ondersteuning dient een functioneel applicatiebeheerder in staat te zijn om de wensen van gebruikers te kunnen vertalen in een functioneel ontwerp. Een functioneel ontwerp kan bestaan uit aanpassingen in een bestaande applicatie of het bouwen van een nieuwe applicatie. De functioneel applicatiebeheerder test de nieuwe opgeleverde functionaliteit, maakt inzichtelijk wat er getest moet worden en werkt mee aan het maken van een testplan.

 

Taken Functioneel Applicatiebeheerder vacatures

De functioneel applicatiebeheerder voert -afhankelijk van hoe de betreffende organisatie is ingericht- diverse taken uit. Hieronder vindt u een aantal taken die worden toebedeeld aan een Functioneel Applicatiebeheerder. Het ondersteunen van gebruikers bij het gebruik van applicaties, de vertaling van wensen van de gebruikers naar systeemaanpassingen en het vertalen van vragen over proces(sen) naar een functioneel ontwerp. De applicatiebeheerder maakt afspraken over stabiliteit en continuïteit van de applicatie en bespreekt  rapportages met de leverancier van de applicatie. De functioneel applicatiebeheerder stelt testplannen samen, test en accepteert nieuwe functionaliteit en voert deze functionaliteiten in.

Vacatures Functioneel Applicatiebeheerder

In vacatures voor een functioneel applicatiebeheerder staan een aantal eisen met betrekking tot opleiding, kennis en ervaring. Een afgeronde opleiding op HBO-niveau aangevuld met 2 jaar ICT-kennis en ervaring. De Functioneel Applicatiebeheerder heeft netwerkkennis van TCP/IP en is bekend met BSL foundations, ITIL, het werken met een helpdesktool, ASL, SQL en TMAP.Solliciteer op deze vacature online

Certificeringen

Klik op een van de onderstaande logo's voor actuele vacatures per certificering.

Vacatures

Je vindt hier ook leuke en uitdagende applicatiebeheer vacatures. Een leuke start van je carriere na het behalen van je MBO of HBO diploma. Bekijk het actuele Technisch applicatiebeheerder vacature aanbod, en het aanbod van vacatures voor functioneel applicatiebeheerders .